Turkcell: Hayat Paylaşınca Güzel (Kubat)


Turkcell'in yeni reklamı biraz ucunca, ama son derece duygusal. "Hayat Paylaşınca Güzel" şarkısını Kubat ve Zara'ya söyletip MMS göndermeyi teşvik eden bir kampanya hazırlamışlar. Billboard'lardaki "canım, ciğerim" yazılı reklamların fotoğraflarını çekip sevdiklerinize MMS gönderecekmişsiniz. "3 hafta boyunca haftalık 20'şer MMS bizden!" diyorlar.

Türkiye'de ve dünyada MMS'e olan ilgi çok yüksek değil. BTK'nın verilerine göre 2011 yılının üçüncü çeyreğinde gönderilen MMS sayısı 35,9 milyon adet iken, SMS sayısı 38,5 milyar seviyesinde. Dikkat ederseniz, birisi milyonlar, diğeri milyarlar seviyesinde. Yüzlerce mesaj göndermenize imkan tanıyan uygun fiyatlı SMS kampanyaları ile karşılaştırıldığında, doğru düzgün bir MMS kampanyası yapılmamış olması ve kampanyasız gönderilen bir MMS'in tüketiciye bir liraya yakın maliyetinin olması yaygınlaşmasının önündeki en önemli engellerden. GSM operatörleri ücretsiz MMS kampanyaları yaptıklarında gönderilen MMS sayısındaki artış da bunun kanıtı olsa gerek.

MMS teknolojisinin kullanımını yaygınlaştırmak adına iyi bir adım attıkları için Turkcell'e teşekkür ediyoruz. Yine de şu çağrıyı yapmalıyız: Bir gün değil, her gün MMS kampanyası yapın!

Ek kaynaklar
BTK verilerine ulaşmak için: http://tk.gov.tr/kutuphane_ve_veribankasi/pazar_verileri/pazar_verileri.php
Turkcell'in "Hayat paylaşınca güzel" reklamları: http://vimeo.com/32160619
Zara'nın seslendirdiği reklam: http://reklampr.blogspot.com/2011/11/turkcell-hayat-paylasnca-guzel-zara.html

Diğer Turkcell reklamlarını izlemek için tıklayın!

Diğer Turkcell reklamlarını izlemek için tıklayın