Site Hakkında

 Reklam PR'a hoşgeldiniz!

Bu sitede reklamlar üzerine fikirlerimizi, beğendiğimiz (ve beğenmediğimiz) reklamları, araştırmalarımızı ve daha pek çok şeyi paylaşmayı umuyoruz.

Kimsiniz?
Reklam PR'de 3 yazar var. G. Meraki, AEY ve Mücahid. Şu an aktif olarak yazmakta olanlar G. Meraki ve Mücahid. Ayrıca sevgili AEY'e, ReklamPR'a TV kartı sağladığı için teşekkür ederiz.

Reklamları nereden buluyorsunuz?
Bir kısmını şirketlerin web sitelerinden, video paylaşım sitelerinden ve diğer reklam sitelerinden buluyoruz. Bir kısmını TV kartımızla kendimiz kaydediyoruz. Basılı reklamların çoğunu dergilerden ve gazetelerden kendimiz tarıyoruz. Diğer reklam sitelerinden bulduğumuz reklamların kaynağını mutlaka gösteriyoruz.

Sitenizden alıntı yapabilir miyim?
Bir paragrafı geçmemek ve mutlaka tıklanabilir bir link ile kaynağını göstermek şartı ile, evet. Bunun için izin almanıza gerek yok. Bir paragraftan fazlasını alacaksanız lütfen e-posta atarak bizimle iletişime geçin. Yazıları akademik kurallara uygun alıntılamanız halinde izin almanıza gerek yoktur.

Resim ve videolar için de aynı kurallar geçerlidir. Çalışan bir link vermelisiniz, ve az sayıda resim/video almalısınız. (Yani lütfen uğraşıp tek tek kaydettiğimiz/taradığımız reklamları toplu halde sitenize geçirmeyin.)

Bu kurallar ticari kar amacı gütmeyen siteler için de geçerlidir.

Peki siz alıntı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
Bir paragraftan fazla direkt alıntı yapmıyoruz. Özetleme yöntemiyle alıntılanan metinler gerçekten özetlenmiş oluyor ve kaynağı belirtiliyor. Bazı yazıları akademik alıntı kurallarına uygun şekilde yazmaya çalışıyoruz. Mutlaka kaynak belirtiyoruz ve mümkünse kaynağına link veriyoruz.

Şirket sitelerinden ve video paylaşım sitelerinden aldığımız videolar için kaynak belirtmiyoruz ama, başka bir sitede gördüysek ve oradan aldıysak mutlaka bunu belirtiyor ve kaynağına link veriyoruz. Ayrıca Creative Commons lisanslı resimleri tercih etmeye çalışıyoruz.

Size nasıl ulaşabilirim?
İletişim adresimiz: r e k l a m p r -at- y a h o o -nokta- c o m

Ayrıca Twitter üzerinden bizi takip etmek için: http://twitter.com/Reklam_PR