DailyMotion'a yasak

İlk kez YouTube engellendiğinde kimileri "Eh millet YouTube'dan saçma sapan şeyleri seyretmeden bir gün geçirdi" gibi yorumlar yapılmıştı. Her ne kadar YouTube çoğunlukla eğlence amaçlı kullanısa da, iş ve araştırma amaçlı kullan pek çokları da bulunmakta. YouTube doğru kullanıldığında insanın ufkunu genişleten çok önemli bir araç aslında. YouTube'dan önce aradığımız konularda videoları bulmak için dosya paylaşım programları ile uğraşırdık. Birşeyler bulmak zordu. YouTube'dan sonra ise herşey hızla değişti. Önceden bir konuda üç tane video bulabilirdiniz, YouTube'dan sonra ise 300 tane bulmanız olası hale gelmişti. Tabi biz YouTube öncesi döneme dönmeseydik.

Bugün DailyMotion'da engellenmiş durumda. Sebebi yine belli değil. Ne zaman açılacağı belli değil. DailyMotion üzerinden paylaştığımız videolar görüntülenemiyor.

Sırada Blogger üzerinden paylaştığımız videolar var. Blogger zaten bir ara kapanıp açılmıştı. Onu da temelli kapatırlar bakarsınız. Biz de belki blogumuzu kağıda basar, yanında CD hediye ederiz!

Gerekli kişilerin "Türkiye'de ofis açsınlar" gibi saçma sapan taleplerden vazgeçip, eğitmeleri gereken insanları bir an önce eğitip, siteleri kökten yasaklamak yerine sadece zararlı içeriği engellemeyi ve bir de insanların haklarına saygı göstermeyi öğrenmelerini diliyorum.