Markanız toz ve pislik içinde


Temmuz 2008'in haberi ama, yeni dikkatimi çekti. Sivas'ta İstasyon Caddesi'nde kaldırımlara 50 adet LCD ekran yerleştirmişler. Kaldırımın içine. Belediye bu ekranlarda reklam yayınlayarak gelir elde etmeyi amaçlıyormuş.

Fikir güzel, ama sanırım sadece kağıt üzerinde güzel. Gidip görmedim, o yüzden "sanırım" diyorum. Belki de proje gayet iyi gidiyordur. Ancak fotoğraflarına bakınca öyle görünmüyor. Tozdan ekranlardaki görüntünün görülemiyor ve ekranların etrafına çöpler atılmış. Ayrıca gündüzleri yansımadan dolayı ekranlar görüntü vermiyormuş.

Ekranlar hala çalınmadıysa ve üzerlerindeki camlar da sık sık temizlenmiyorsa, markanızın böyle bir ortamda yayınlanmasını ister miydiniz? Görülmeme problemini bir kenara bırakalım. Üzerine çürük domates fırlatılmış ve boyası akmış bir ilan panosu (billboard) reklamı gibi.

Dediğim gibi, belki de ekranlar ve yerdeki çöpler sık sık temizleniyor (ya da gece karanlığında görülmüyor) ve proje başarı ile ilerliyor. ReklamPR'yi Sivas'dan takip eden okuyucularımızın yorumlarını bekliyorum.

Habere buradan ulaşabilirsiniz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9546504.asp?gid=229&sz=38780